Het culinaire aspect

De Franse haute cuisine heeft ooit de truffel geannexeerd, waardoor het misverstand is ontstaan, dat de truffel een Franse aangelegenheid zou zijn. Dit heeft ertoe geleid, dat weliswaar de meeste handelaren Frans zijn, maar dat de Italiaanse culinaire benadering onderbelicht is gebleven.
Er zit in truffel een hoge dosering van natuurlijk glutaminaat, die je ook vindt in parmezaanse kaas, gedroogde tomaatjes, zoute ansjovis, olijven en nog zo het e.e.a.; artikelen kortom, die je regelmatig in de Italiaanse keuken tegenkomt. Een keuken, die uitmunt in eenvoud en kracht o.a. dankzij het gebruik van deze producten. Onze entree is dan ook om mensen te verleiden de truffel in eenvoudige combinaties te gebruiken, omdat;
1. de truffel meer tot zijn recht komt en
2. het gerecht goedkoper is en
3. er gebruik gemaakt kan worden van de hevige belangstelling voor de méditerrane keuken.
Gebruik als vuistregel, dat de truffel zich het best laat combineren met ei, met alle ander producten, die onder de grond vandaan komen, met pasta en klassiekers zoals carpaccio en kip ( en demi-deuil ) en dat gemiddeld 5 gram p.p. al voldoende is om een truffelsensatie te bewerkstelligen en men zal begrijpen, dat de truffel niet ‘ onbetaalbaar ’ is.
Maar alla een kapoen gevuld met ganzenlever en 4 truffels in plakken onder het borstvel zien we door de vingers.


Resumerend

• Geen chocolade.
• Niet door varkens, maar door honden.
• Niet Frans, maar hoofdzakelijk Italiaans.
• Zwart is zomer of winter (2x).
• Urbani dominant, maar geen monopolie.
• Verse truffel duur, maar niet te duur.
• Derivaten niet duur.


Klik hier om terug naar boven te gaan 

Voeg jouw reactie toe

Jouw naam:
Bericht:

Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA